Out on the wiley, windy moors we'd roll and fall in green. You had a temper, like my jealousy too hot, too greedy. How could you leave me? When I needed to possess you. I hated you, I loved you too.

Anoniem solliciteren maakt weinig verschil

Anoniem solliciteren zorgt volgens uitzendbureau Manpower niet voor een ander aannamebeleid ten aanzien van mensen met een buitenlandse naam.

Uit een proef van Manpower met 761 sollicitaties blijkt dat autochtonen en allochtonen hetzelfde worden beoordeeld. Wel werden werkzoekenden met een niet-westerse achtergrond vaker afgewezen wegens te weinig ervaring voor de functie in kwestie. Dat heeft Manpower bekendgemaakt. Het uitzendbureau heeft een half jaar lang sollicitaties via internet voor de functie van consultant of vestigingsmanager dubbel laten beoordelen. Voor de ene lezer waren naam, geslacht, leeftijd, geboorteplaats en huwelijkse staat 'onzichtbaar' gemaakt en voor de ander niet.

Het uitzendbureau kondigde vorig jaar juni aan anoniem solliciteren uit te proberen, omdat uit onderzoek bleek dat bijna acht op de tien werkzoekenden geloven dat het helpt iedereen een eerlijker kans te bieden op een baan. Vier op de tien werkgevers bleken ook positief over anoniem solliciteren en 29 procent dacht het zelf in de organisatie te kunnen gebruiken. Verder waren er positieve ervaringen met een experiment van de gemeente Nijmegen.

Volgens een woordvoerster van Manpower lijkt het alsof de niet-westerse kandidaten gemiddeld een jongere leeftijd hadden en daardoor misschien vaker te weinig ervaring hadden. Hoe groot het verschil in leeftijd was kon de zegsvrouw niet zeggen. Er is volgens haar ook niet onderzocht wat het effect van anoniem solliciteren is op het aannamebeleid ten aanzien van de andere persoonskenmerken, zoals leeftijd en geslacht.